Aşkınızı ifade etmenin en tatlı yolu. Kadife pasta tarifimiz.
Hamuru için malzemeler: 3 adet yumurta, 3 su bardağı un, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı ılık süt, 125 gram tereyağı, 2 yemek kaşığı kakao, 1 çay kaşığı sirke, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, gıda boyası, tuz.
Kreması için malzemeler: 100 gram tereyağı, 1,5 su bardağı pudra şekeri, 250 gram krem peynir.
Hazırlanışı: Kırmızı kadife kek tarifimiz için, geniş bir kaseye oda sıcaklığında yumuşayan 125 gram tereyağını alıyoruz. Üzerine1,5 su bardağı toz şekeri ilave ediyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Tereyağı ve şeker iyice karıştıktan sonra üzerine sütü ve sirkeyi ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra da yumurtaları tek tek kırarak ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Ayrı bir tarafta ayrı bir kaseye unu, kakaoyu, vanilyayı, karbonat ve kabartma tozunu elekle eliyoruz. Elediğimiz kuru malzemeleri diğer kaseye ilave ediyoruz. Az da tuz serpiyoruz. Bu durumdan sonra spatula yardımıyla karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak da kırmızı gıda boyasından birkaç damla damlatıyoruz. Kırmızı kadife kek harcına kırmızı rengini veriyoruz. Hazır olan kırmızı kadife kek harcımızı kalp şeklindeki kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Pişen kekimizin üzerinde kabaran kısmını keki düzleyecek şekilde bir bıçak yardımıyla kesiyoruz. Pasta tabanı dilimleyici aparat ya da keskin bir bıçak yardımıyla soğuyan keki alt ve üst kısmından keserek üç adet pasta tabanı elde edin.
Kremasının hazırlanışı: Bir kaseye 1,5 su bardağı pudra şekerini boşaltıyoruz. 100 gram tereyağını da üzerine ekliyoruz. Tereyağı ve pudra şekerini mikserle iyice çırpıyoruz. Ardından üzerine 250 gram krem peyniri de ekliyoruz. Kremamız kıvamını alana kadar iyice karıştırıyoruz. Hazır olan kremamızı ilk tabanın üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı sürüp ikinci tabanı üzerine yerleştiriniz ve her tarafını kaplayacak şekilde kalan kremayı sürdükten sonra ayırmış olduğumuz diğer kek tabanını rondo yardımıyla ufalayarak krema üzerine pastanın tamamını kaplayacak şekilde serpilir. Bir süre dolapta beklettikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun