Fırında yemek severler için pişirme teknikleriyle ilgili püf noktalarımız;
FIRINDA KÖFTE; Fırında leziz bir köfte yapmak için köfteleri direk fırın tepsisine diziyorsanız köfteyi kurutuyorsunuz demektir. Suyu içinde kalan enfes bir köfte için ızgara telini kullanmalısınız. Fakat akan yağların fırın tabanına dökülmemesi için fırının en altına içerisine bir miktar su koyduğunuz fırın tepsisini koymayı unutmayın. Böylece köfteniz hem nemli bir ortamda pişecek, yumuşacık olacak hem de fırınınız kirlenmeyecek.
FIRINDA ET; Fırında et pişirirken başlangıçta yüksek ısı, sonuna doğru düşük ısıda pişirmelisiniz. Eti pişireceğiniz zaman tuzu önceden eklememelisiniz. Pişirme süresi yarılandıktan sonra tuzu ilave etmelisiniz. Izgara telini kullanarak pişirdiğiniz etler mangalda pişmiş gibi hissettirmenin en iyi yöntemidir. Bir anda gelecek yüksek sıcaklıkla yiyeceğin üzeri mühürlenir ve sululuğu içinde kalır.
FIRINDA BALIK; Beyaz etlerde pişirme boyunca ısıyı düşük tutmalısınız. Düşük ısıda yavaş pişirmeniz, balığın besin değerini kaybetmeden, sulu ve lezzetli kalmasını sağlar. Balık tarifinizde süt, yumurta veya peynir gibi malzemeler varsa bu tarz ürünlerin kesilmesini önlemek için daha düşük sıcaklıkta pişirmeniz gerekir.
FIRINDA KEK – HAMUR İŞİ; Fırınınızda kek ve hamur işi pişirecekseniz mutlaka ön ısıtma yapmalısınız. Kabarma sırasında ise en az 20 dakika fırın kapağını açmamalısınız. Pişip pişmediğini kontrol etmek içinse pişme süresinin 3/4’ü geçtikten sonra yapmalısınız. Eğer fırının kapağı açar, içine soğuk hava girerse bir anda kekinizin ya da hamur işinizin içindeki boşluklar küçülür ve kabarmasını engellemiş olursunuz.