17 Mar 2019

Kolestrolden damar sertliğine kadar faydası saymakla bitmeyen pırasa tezgahlardan çekilmeden kiş tarifimizi mutlaka deneyin.

Hamuru için Malzemeler; 200 gram tereyağı, 2 yumurta, 1 fiske tuz, yarım su bardağı su, aldığı kadar un

Harcı için malzemeler; Orta irilikte doğranmış iki adet pırasa, 1 miktar sıvı yağ (pırasaları kavurmak için), 3-4 dilim beyaz peynir, kasar peyniri rendesi, tercihe göre kırmızı pul biber,

Sosu için malzemeler; 2 yumurta, 1 paket sıvı krema, tuz

Hazırlanışı : Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağına yumurtaları, su ve tuzu ekleyelim. Unu kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyelim. Oklava yardımıyla orta yumuşaklıkta elde ettiğim hamuru açalım ve borcama yerleştirelim. Kabarmasını önlemek için bir çatal yardımıyla sık aralıklarla delikler açalım. Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede 10 dk pişirelim.

Az sıvı yağda kavurup soğuttuğumuz pırasaları hamurumuza yerleştirelim. Beyaz peyniri her yerine eşit şekilde elimizle ezerek ekleyelim. Krema ve yumurtayı iyice çırpıp hamurumuza gezdirerek dökelim ve en son kaşar rendesi ilave edip, tekrar 180-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.